Case

I digital øjenhøjde med elever via infoskærme

Over 100 danske skoler benytter Screenpublisher til administration af infoskærme. Heriblandt er den aalborgensiske privatskole, Skipper Clement Skolen. 

Hvad laver de andre elever for tiden?

Skipper Clement Skolen begyndte i år 2013 at bruge infoskærme og digital skiltning, bl.a. for at  formidle oplevelser og aktiviteter videre til resten af eleverne samt forældre, når noget spændende sker i en klasse.

“Det kan være billeder og video, fra når koret har været til kor-dag; en klasse har haft Handelsskoleelever ude at undervise; fastelavnsfest; foredrag mv. Flere af lærerne er gode til at tage billeder og sende dem til mig”, fortæller Mogens Mersholm, som administrerer privatskolens infoskærme.

Derudover oprettes særlige præsentationer ved forældremøder, hvor skærmene byder forældrene velkommen og viser vej til rette lokale for den enkelte klasse.

 

En hurtig orientering

En væsentlig grund til at Skipper Clement Skolen har valgt at benytte infoskærme i kommunikationen til deres elever er, at informationen skal være ret let at tilgå, for at eleverne får tjekket den tilpas ofte. “Med en god placering af infoskærmene, kommer det helt naturligt, at man lige orienterer sig”, forklarer den IT og Data-ansvarlige og fortsætter: “Eleverne bruger teknologi det meste af deres dagligdag, så infoskærmene er en oplagt måde at møde dem i øjenhøjde på, da digital skiltning giver hurtigt overblik samt er mere fængende end et stykke papir.”

 

Har droppet det administrative bøvl

En vigtig grund til at Skipper Clement Skolen valgte Screenpublisher som infoskærmssoftware er muligheden for at indlejre elementer fra SkoleIntra og fra skolens kalendersystem.
“Når vi viser eksempelvis dagens skemaændringer, fødselsdage mv. på de digitale infotavler, er det ikke noget, vi sidder og sætter ind manuelt. Det dukker op automatisk”, fortæller Mogens Mersholm. Tilmed er alle elementerne i bunden og til venstre på præsentationen blot sat ind i det første dias og kopieres automatisk til alle nye dias i præsentationen.
Dias på skolens infoskærme skifter med nogle sekunders mellemrum, som vist her i artiklen.

 

Det praktiske og hyggelige samlet ét sted

Den IT og Dataansvarlige oplever en god modtagelse af infoskærmene hos skolens elever:
Især de yngre elever står og ser på stemningsbilleder og video, og synes det er sjovt, når de kan se sig selv og deres venner. De lidt ældre elever kigger især på skemaændringer, hvor de ser, om de skal have vikar.”, fortæller han.

 

Video giver skærmene liv

Mogens Mersholm forklarer, at når han sætter stemningsvideoer ind fra forskellige begivenheder, er det bl.a. for at skabe ekstra liv i infoskærmene.
“Jeg har blandt andet sat videoer ind fra en skolefest.”, nævner han.

 

TV-avisen i børnehøjde

Tidligere har skolen vist ULTRA NYT, som er videoer fra DR ULTRA, med lærerigt indhold om bl.a. ansvarlig mediebrug. “Det var en god måde at kombinere læring og underholdning og tiltrak ekstra opmærksomhed til infoskærmene og dermed også til skærmenes andre elementer.” Hertil brugte de Screenpublishers funktion Indlejring af hjemmeside. Prøv det selv.

 

Sådan bruger skolen digital skiltning

Privatskolen har to afdelinger, og derfor også to infoskærme, som er placeret på gangene, på steder hvor de fleste elever går forbi, når de går til og fra frikvarter. På skærmene skiftes der de fleste dage mellem 5 dias, og har der lige været en skolefest, et foredrag, mv. laves tit et dias til at vise billeder eller video. Typisk er det gruppebilleder. Skolens elever/forældre har i kontrakten med skolen angivet, om der må bruges billeder af dem.

 

Derfor vælger de Screenpublisher

Skipper Clement Skolen valgte bl.a. Screenpublisher pga. muligheden for automatisk at trække data fra skolens  kalendersystem samt fra SkoleIntra. Derudover ville de gerne have en  pæn infoskærmsløsning, som var let og hurtig at redigere i.

Skolens præsentationer er designet i samarbejde med Bo fra Screenpublisher, som har sørget for at tilpasse til skolens eksisterende visuelle identitet på hjemmesiden m.m.

Mogens Mersholm fortæller videre, at Screenpublisher altid giver god og hurtig service.

“Især de yngre elever ser på stemningsbilleder og video og synes, det er sjovt at se sig selv og deres venner. De ældre elever kigger især på skemaændringer og ser, om de skal have vikar.”

Mogens Mersholm

IT og Data-ansvarlig, Skipper Clement Skolen

Se billeder

Om Skipper Clement Skolen

Skipper Clement Skolen er en privatskole ved Kildeparken i Aalborg, centralt beliggende men omgivet af grønne områder. Med sine cirka 725 elever (inkl. international afdeling) er skolen den største privatskole i Aalborg.
Selv skriver de bl.a.: “Vi ynder at kalde os et godt alternativ. Vi er ikke en eliteskole, men vi er skolen for dem, der vil. Vi stiller krav til os selv, til vore elever og til samarbejdet med […] forældre. Vi vægter værdier som respekt, ansvar og høflighed meget højt.”

Læs mere om Skipper Clement Skolen

Opret en gratis konto

Skab indhold til dine kunder, medarbejdere, elever eller besøgende.