Case

Øger gennemsigtighed med infoskærme

Møbelproducenten Carl Hansen & Søn A/S har siden 2015 brugt infoskærme til at informere medarbejdere om performance, og om hvad der rører sig i virksomheden.

Vi spurgte Group IT Manager, Rune Hørlyk Nielsen, hvordan, og med hvilken hensigt, den danske møbelproducent bruger infoskærme.

En varm velkomst i receptionen

Carl Hansen & Søn har infoskærme placeret i receptionen og i produktionslokaler.

På skærmen i receptionen viser virksomheden blandt andet sin velkomstvideo samt en oversigt over dagens gæster, som en supplerende måde at byde velkommen på.

“Når der bliver vist gæster rundt på fabrikken, kan vi alle få stillet vores nysgerrighed om, hvem de er, via infoskærmene.” – Rune Hørlyk Nielsen.

Oversigten over dagens gæster kommer fra en digital check-in-løsning, som er udviklet i samarbejde med Screenpublisher. Her indregistrerer alle gæster sig selv på en tablet, og via Screenpublishers funktion Indlejring af hjemmeside, vises navnene automatisk på infoskærmene.

– I receptionen viser vi også billeder af vores nyeste møbler i forskellige miljøer, hvor møblernes æstetik kommer bedre til sin ret end i en produktionshal. Hensigten er at medarbejderne oplever, hvad de er med til at skabe med deres daglige arbejde, fortæller Rune Hørlyk Nielsen.

Derudover bruger virksomheden Screenpublisher-funktionerne RSS-nyheder og Vejret, så man hurtigt kan opdatere sig på omverdenen.

“Derfor er der travlt i produktionen”

I produktionslokaler bruger møbelproducenten tilmed infoskærme til at vise størrelsen på ordreindgangen samt delivery performance.

“Med lettilgængelige regnskabstal kan medarbejderne tænke: ‘Når vi har ekstra travlt for tiden, skyldes det vores høje ordreindgang’.”  Rune Hørlyk Nielsen

– Medarbejderne har også øget indsigt i, hvordan det går i virksomheden generelt, idet vi viser regnskabstal fra de seneste måneder, fortæller Group IT Manageren.

Performance-data kan vises via screenshots – men du kan også f.eks. indlejre et dashboard i Screenpublisher, så data fra op til 100+ forskellige IT-redskaber vises i én oversigt.

På infoskærmen i produktionen vises tilmed tallet for antal arbejdsulykker år til dato, samt dato for seneste arbejdsulykke – en måde at skabe fokus på et vigtigt emne. Screenpublisher har udviklet en særlig funktion til registrering af arbejdsulykker.

Derudover vises en oversigt over udviklingen i medarbejderfravær de seneste 5 år, samt status og mål for fraværsprocenten.

Oplysning for trivsel og fælles retning

Grundlæggende bruger møbelproducenten altså infoskærme til at øge den interne gennemsigtighed af, hvad der sker i virksomheden.

– De medarbejdere, vi har snakket med om infoskærmene, siger, det er rart at kunne holde sig opdateret. Generelt er det vores mål med infoskærmene, at medarbejderne ved, hvad der sker i virksomheden, hvilket vi tror på øger arbejdstrivslen og sikrer, at alle arbejder for de samme mål.

Forhåbentlig sker der også det, at afstanden mellem ledelsen og medarbejderne både føles mindre og bliver mindre, idet den vigtigste viden udbredes, afslutter Rune Hørlyk Nielsen.

Minimalt administrativt arbejde

Carl Hansen & Søn har brugt infoskærme siden 2015. De startede med et andet system, som ofte gik ned – og skiftede til Screenpublisher for større stabilitet.
Møbelproducenten har to forskellige præsentationer til deres 10 infoskærme, da det giver minimalt administrationsarbejde af skærmene. 

Medarbejderne siger, det er rart at kunne holde sig opdateret på skærmene. Målet er, at viden om hvad der sker i virksomheden øger arbejdstrivslen og sikrer, at alle arbejder for de samme mål.
Rune Hørlyk Nielsen

Group IT Manager, Carl Hansen & Søn A/S

Se billeder

Om Carl Hansen & Søn A/S

Den danske møbelproducent Carl Hansen & Søn A/S repræsenterer mere end 100 års dansk designhistorie, og forhandler møbler verden over.
Carl Hansen & Søn har siden grundlæggelsen i 1908 fastholdt sit fokus på at bevare danske designklassikere og samtidig udvide sortimentet i samarbejde med indflydelsesrige, nye designere.
Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Bodil Kjær er blandt kollektionernes mange velkendte designere.
Carl Hansen & Søn har en stolt tradition for smukt og markant håndværksarbejde, hvor intet er overladt til tilfældigheder.
Virksomheden blev grundlagt i 1908.

Læs mere om Carl Hansen & Søn

Opret en gratis konto

Skab indhold til dine kunder, medarbejdere, elever eller besøgende.