Infoskærme er efterhånden at finde alle vegne – de fodrer dig med informationer, ændringer til vagtplanen, flotte billeder, video, nyheder og meget andet. Nu er de faktisk ikke længere til at undvære. Det kan godt være, at det ikke er svært at lave flotte præsentationer med mange funktioner, afspilning af YouTube videoer, skiftende tekster mv. – sådan skal det jo være i 2018; let og brugervenligt. Den store udfordring kommer, når præsentationerne skal afvikles på skærmen, og publikum gerne skal have en perfekt- og gnidningsløs oplevelse. Det stiller krav til den hardware, der skal afvikle indholdet på skærmen.

Vi ser desværre alt for ofte, at man super gerne vil have infoskærmene, men vælger så i sidste øjeblik at spare på netop den hardware, der skal afvikle indholdet. Mange er af den opfattelse at skærmen jo indeholder en såkaldt “player” i form af den indbyggede webbrowser, og den mener mange bare kan bruges, så der kan spares et par tusinde kroner. Men det kan den bare ikke i rigtig mange tilfælde. Skærmene er designet og udviklet til at VISE indhold så flot som muligt. Det er i flere tilfælde bare en kæmpe stor PC monitor og ikke en iMac eller anden alt-i-en-computer. Skærmenes indbyggede browser kan godt bruges til at vise tekst og et billede, men så snart der skal vises blot det mindste der kræver lidt computer-regnekraft, kan skærmens browser simpelthen ikke følge med. Det hakker og ser meget uprofessionelt ud = det virker ikke og publikum får dermed en uheldig oplevelse, når det præsenteres for dit indhold.

Ønsker man en perfekt oplevelse hver gang en besøgende kigger på skærmene, bliver man derfor nød til at tilslutte skærmen til en lille afspiller enhed (en mini/mikro pc). Den er udviklet til at regne og det er skærmen ikke; den kan vise det som mini-pc’en har beregnet.
Der er flere modeller at vælge imellem som klarer jobbet til perfektion: Intel NUC, Gia, MSI, Gigabyte mf. Det koster 2000 – 4000 kr. Og køber I dem direkte hos jeres leverandør af infoskærmene, er de ofte prækonfigureret og installeret med det helt rigtige software, der skal bruges til at hente og vise dine flotte præsentationer – og publikums oplevelse vil altid være i top.

Se vores udvalg af afspiller-enheder til Screenpublisher i vores webshop her.